Nieuwe kunstcollectie

Stichting KunstGein heeft onlangs weer gezorgd voor een nieuwe kunstcollectie in de Componist.

Ditmaal zijn het de werken van Iris Creutzburg. De schilderijen zullen te zien zijn tot en met maart 2024. Hierna zal Stichting KunstGein weer een nieuwe expositie verzorgen.

Iris is geboren in het voormalig Nieuw- Guinea en in 1962 gevlucht naar Nederland. 

Van jongs af aan bleek ze over een groot talent te beschikken voor tekenen en schilderen. Ze heeft daarvoor ook allerlei opleidingen gevolgd, waaronder de Academie Artibus voor Esthetische Vorming te Utrecht.

Met behulp van een grote verscheidenheid aan materialen en technieken brengt ze vrijwel alles in beeld wat haar op dat moment bezig houdt.

Doordat haar zeer persoonlijke schilderstijl in de 40 jaar van haar artistieke activiteit diverse veranderingen heeft ondergaan, wordt haar oeuvre gekenmerkt door een grote diversiteit en hoeveelheid.

Iris is haar leven lang op zoek geweest naar haar eigen vrouw zijn, wat te zien is in haar vroege werk. Ze schildert voornamelijk figuratief/abstract in heldere kleuren.

Iris heeft sinds 1990 haar eigen atelier op de Schoolstraat 40 te Nieuwegein, waar ze bijna dagelijks te vinden is en op de dinsdagmiddag les geeft aan enthousiaste cursisten van 13.30 tot 16.00 uur.

Eens in de zoveel tijd geeft Iris  ‘Spirituele Schilder Workshops’ op de zaterdagmiddag, waar je je voor kan inschrijven via haar e-mail: ihccreutzburg@gmail.com.

Als u meer kunstwerken wilt bekijken, komt u dan gerust eens langs bij KunstGein Podium.
Adres: De Kom, Stadsplein 6, 3431 LZ Nieuwegein.
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12:30 tot 16:30