Kunst in de Componist

Stichting KunstGein heeft onlangs weer gezorgd voor een nieuwe kunstcollectie in de Componist.

Ditmaal zijn het werken van 4 individuele kunstenaars. De werken zullen te zien zijn tot en met augustus. Hierna zal Stichting KunstGein weer een nieuwe expositie verzorgen.

In deze expositie is werk te zien van onderstaande kunstenaars:

Liz Ditters maakt werk dat gekenmerkt wordt door kleurrijke, geometrische, abstracte figuren en is  vaak een combinatie van beeld en taal. Liz maakt hierbij gebruik van een eigen ontwikkeld geheimschrift.
Naast het schilderen, schrijft Liz regelmatig verhalen en gedichten.

Ook wordt nu en dan een gedicht van haar gepubliceerd in het tijdschrift DICHTER van uitgeverij Plint.

Op haar  website www.lizditters.nl zijn o.a. schilderijen en gedichten te vinden, evenals op haar Instagrampagina:  @lizditters

Emilie Zonneveld-van Olm tekent en schildert al zolang ze zich kan herinneren. Na  allerlei materialen te hebben uitgeprobeerd heeft zij zich gespecialiseerd in het werken met pastelkrijt. Inspiratie vindt Emilie in het leven zelf, het onderwerp zo realistisch mogelijk weergeven is haar uitdaging.

Meer informatie via info@ateliereem.nl, Ateliereem op Instagram, Facebook en via webshop-ateliereem.nl

Franca Oostveen ziet het maken van haar werk als een mooie reis. Familie en hoop zijn belangrijke thema’s in haar werk, ook laat zij  zich soms inspireren door een positieve quote.  Franca schildert met aquarel en acryl, of tekent met oliekrijt, pastel of houtskool. Door haar kunst te delen, hoopt ze anderen te inspireren en hen een goed gevoel te geven. Werken van Franca zijn dan ook met enige regelmaat te zien in het buitenland.

Meer werk van Franca is te zien op haar Facebookpagina (Franca Oostveen)

Monique Willemse wil met haar werk zorgen voor verbinding. Verbinding tussen beeld en taal, meestal maakt zij tijdens het schilderen een gedicht of kort verhaal wat pst bij het werk. Ook de verbinding tussen haar werk met anderen is voor Monique heel belangrijk.

Op haar site, www.kunstverbindtons.nl is dit duidelijk terug te vinden: haar acrylschilderijen met gedichtjes, het werk van andere kunstenaars en informatie over het door haar bedachte concept “Kunst op recept”.

Hoewel de werken niet geprijsd zijn, zijn de meeste werken wel te koop. Heeft u belangstelling voor één van de werken, neem dan gerust contact op met de betreffende kunstenaar.

Als u meer kunstwerken wilt bekijken, komt u dan gerust eens langs bij KunstGein Podium.
Adres: De Kom, Stadsplein 6, 3431 LZ Nieuwegein.
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 12:30 tot 16:30