Contact

030 – 607 67 60 

Voor spoed kies 1.

Tussen 10.00 – 11.00 en 12.30 – 14.00 alleen voor medische spoedgevallen bereikbaar.

Buiten kantoortijden met spoed een huisarts nodig? Bel de huisartsenpost St. Antonius Ziekenhuis: 088 – 130 96 60

Diepenbrocklaan 1-4
3438 XZ Nieuwegein

Wilt u contact met de praktijk? Chat dan met ons via het patiëntportaal.

Openingstijden

Op werkdagen geopend van 8.00 – 17.00 uur.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

U kunt alleen met pin of contactloos betalen. Wij aanvaarden geen cash.

Patiëntenportaal

Via het patiëntportaal kunt u een afspraak maken, herhaalmedicatie aanvragen en medische vragen stellen.

Nieuws

Chatten met de praktijk

Vanaf vandaag is het mogelijk te chatten met de praktijk. In het patiëntenportaal klikt u op: Chat met de praktijk. U krijgt binnen 1 werkdag antwoord, meestal sneller. Ook is het mogelijk foto’s te delen met de praktijk. Ter promotie van de nieuwe mogelijkheden zijn een aantal huisartsen éénmalig een uur lang te bereiken via de chat. 

 • De heer Wetzer: vrijdag 29 september vanaf 11.00 uur
 • Mevrouw Tukker: dinsdag 3 oktober vanaf 9.15 uur
 • Mevrouw Van der Helm: donderdag 28 september vanaf 11.30 uur
 • Mevrouw De Hartog: woensdag 4 oktober vanaf 13.00 uur
 • Mevrouw Hogendoorn: woensdag 4 oktober vanaf 9.15 uur
 • Mevrouw van Stuijvenberg: dinsdag 26 september vanaf 11.00 uur

We nodigen u van harte uit op deze tijden, samen met uw eigen huisarts, kennis te maken met de nieuwe functionaliteiten in het portaal!

Drukte in onze praktijk

De druk op de zorg is hoog. Ook wij hebben hiermee te maken. In dit nieuwsbericht kunt u lezen wat u hiervan merkt en hoe u ons kunt helpen bij het verkorten van de wachttijd aan de telefoon.

Kijk op https://www.moetiknaardedokter.nl of https://www.thuisarts.nl. Dan krijgt u direct advies over de zorg die u nodig heeft.

Huisartsenpraktijk de Componist is sinds de opening van het prachtige Gezondheidshuis de nieuwe naam van de twee samenwerkende huisartsenpraktijken Jutphaas en Mondriaanlaan. Voor u als patiënt verandert er niet zoveel. U houdt uw vertrouwde zorg bij uw vertrouwde eigen huisarts en praktijkondersteuner. Wel staat er achter uw huisarts een groter team dan u gewend bent. Er zijn meerdere huisartsen, praktijkondersteuners en assistentes die nauw samenwerken. De topzorg die u van uw eigen huisarts gewend bent mag u ook van deze samenwerkende collega’s verwachten.

Huisartsenpraktijk de Componist werkt volgens de principes van de Positieve Gezondheid. Positieve gezondheid betekent voor ons dat u de regie hebt en houdt over uw eigen klachten, ziekte en behandeling. U staat als patiënt centraal maar niet alleen! Samen proberen we een antwoord op uw vragen of klachten te vinden zodat u verder kan in uw leven. Dat gebeurt vaak in samenwerking. Gelukkig werken we in Gezondheidshuis de Componist nauw samen met vele andere disciplines zowel medisch als meer sociaal. Of u nu schulden hebt, een verslaving (o.a. roken), zorgen over de opvoeding, of medische klachten: in ons Gezondheidshuis staat een breed team klaar. Dit team buigt zich samen met u over de vragen en probeert er, samen met u, een antwoord op te vinden!

Gezondheidshuis de Componist heeft niet voor niets als centraal thema: Verbinden en Ontmoeten. Verbinden en ontmoeten, zowel van inwoners, cliënten, patiënten als van onze medewerkers. Er zijn dan ook vele partners betrokken bij het Gezondheidshuis (zie deze website). Naast al deze betrokken partners werken wij natuurlijk samen met vele specialisten van de ziekenhuizen, en andere zorgverleners en instanties in Nieuwegein.

Werkdagen huisartsen

Onze huisartsen hebben 3 of 4 dagen per week spreekuur. Het kan dus zijn dat op de dag dat u belt, u niet bij uw eigen huisarts terecht kunt. Overlegt u met de assistent over de mogelijkheden.

Huisartsen, AIOS, Praktijkmanager en Administratief medewerker

H.A.M. ASBREUK

HUISARTS
BIG nr. 39019723801

Spreekuur op dinsdag en vrijdag

J.G. BLOMMESTEIN

HUISARTS
BIG nr. 99032128801

Spreekuur op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

I. BROUWER

HUISARTS
BIG nr. 19043487301

Spreekuur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

A.E. DENTENEER

HUISARTS
BIG nr. 39019723801

Spreekuur op woensdag, donderdag en vrijdag

N.C. DE HARTOG

HUISARTS
BIG nr. 89048260001

Spreekuur op maandag, dinsdag en woensdag

Y.C.J. VAN DER HELM

HUISARTS
BIG nr. 89043843101

Spreekuur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

A. HOGENDOORN

HUISARTS
BIG nr. 19008875501

Spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag

L. KROMWIJK

HUISARTS
BIG nr. 89916355001

Spreekuur op maandag en woensdag

L.L. MEIJJER

HUISARTS
BIG nr. 69913825101

Spreekuur op dinsdag, donderdag en vrijdag

W.K. VAN STUIJVENBERG

HUISARTS
BIG nr. 09024161301

Spreekuur op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

J. TUKKER

HUISARTS
BIG nr. 39043233001

Spreekuur op maandag, dinsdag en donderdag

M.G.A.M. WETZER

HUISARTS
BIG nr. 09059939101

Spreekuur op dinsdag, woensdag en vrijdag

I. DEN BESTEN

AIOS

Spreekuur op woensdag, donderdag en vrijdag

S. TEEUWEN

AIOS

Spreekuur op maandag, woensdag en donderdag

CARLA SWART-COMES

PRAKTIJKMANAGER

DERK REIJNEN

PRAKTIJKMANAGER I.O.

COBIE

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

POH

BRENDA

POH-OUDEREN

CORINE

POH-S

ERIK

POH-S I.O.

FLEUR

POH-JEUGD

HELGA

POH-S I.O.

ISABELLE

POH-S
BIG nr. 09052801230

JEANNE

POH-GGZ

LINEKE

POH-S

MALA

POH-S

MARTINE

POH-OUDEREN

SANDRA

POH-S

TAMARA

POH-GGZ

Doktersassistenten

ARIA

DOKTERSASSISTENTE

ASHLEY

DOKTERSASSISTENTE

BIANCA

DOKTERSASSISTENTE WAARNEMEND

CHARLOTTE

DOKTERSASSISTENTE

DONIA

DOKTERSASSISTENTE I.O.

FELICIA

DOKTERSASSISTENTE I.O.

IRENE

DOKTERSASSISTENTE

JOSEPHINE

DOKTERSASSISTENTE

LENNY

DOKTERSASSISTENTE I.O

LISANNE

DOKTERSASSISTENTE

MARJAN

DOKTERSASSISTENTE 
WAARNEMEND

MISCHA

DOKTERSASSISTENTE

PAULIEN

DOKTERSASSISTENTE

PRISCILLA

DOKTERSASSISTENTE

SAVANNAH

DOKTERSASSISTENTE

Spreekuren

Spreekuur huisarts

Alle huisartsen hebben spreekuur op afspraak…

Spreekuur assistenten

U kunt voor diverse behandelingen terecht op het spreekuur van de assistenten…

Spreekuur POH-S

Voor ondersteuning bij chronische aandoeningen kunt u terecht bij de praktijkondersteuners…

Spreekuur POH-GGZ

U kunt met psychische klachten bij de POH-GGZ terecht…

Spreekuur huisartsen

Alle huisartsen hebben spreekuur op afspraak. Er is geen inloopspreekuur. Ook voor spoedeisende klachten vragen we u eerst te bellen. Een afspraak duurt 15 minuten. Wilt u meerdere klachten bespreken dan maakt de assistent een langere afspraak voor u.

Voor korte vragen aan of kort overleg met uw huisarts bestaat de mogelijkheid tot een telefonische afspraak. Niet alle klachten zijn hiervoor geschikt. Overlegt u met de assistent over de mogelijkheden.

Als u door uw ziekte niet in staat bent naar de praktijk te komen, kan de huisarts bij u op visite komen. Een visite aanvragen kan in de ochtend tot 10.00 uur. Als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat beter doen. Op de praktijk kan de huisarts u beter onderzoeken en sneller helpen.

Spreekuur assistenten

De assistenten draaien zelfstandig spreekuur. Zij zijn hiervoor opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold. U kunt bij de assistenten terecht voor diverse behandelingen zoals;

 • wondcontrole
 • oren uitspuiten
 • injecties
 • hechtingen verwijderen
 • uitstrijkje bevolkingsonderzoek: Wanneer u een oproep ontvangt voor een herhalingsuitstrijkje, dient u hiervoor een afspraak te maken bij de huisarts.
 • wratten aanstippen. Kijk voor advies op www.thuisarts.nl.

Spreekuur POH-S

Voor een aantal aandoeningen krijgen de huisartsen ondersteuning van speciaal opgeleide praktijkondersteuners. Zij begeleiden u bij chronische aandoeningen zoals bijvoorbeeld astma, suikerziekte, COPD en hoge bloeddruk. Ook bieden zij begeleiding bij stoppen met roken. Via een eigen spreekuur behandelen zij, in nauwe samenwerking met de huisarts, deze chronische aandoeningen. Ook alle spreekuren bij de praktijkondersteuners zijn op afspraak.

Spreekuur POH-GGZ

Samen met de huisarts ondersteunen de praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) patiënten die psychische klachten hebben. Na een gesprek met uw huisarts kan hij/zij zorgen dat u een afspraak bij de POH-GGZ krijgt.

De POH-GGZ is een goed opgeleide professional die in gesprek met u onderzoekt wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om weer beter in uw vel te zitten. U krijgt vooral tips en praktische handvatten en de gesprekken bieden vaak structuur en verheldering. 

POH-GGZ geven geen langdurige psychische of psychiatrische behandeling (hiervoor kunt u als nodig verwezen worden naar bijvoorbeeld een psycholoog of een andere instelling voor psychische behandeling). Na 3-5 contacten worden de gesprekken geëvalueerd. Vaak zijn een aantal gesprekken voldoende, maar soms is er meer nodig. Samen met u zal de POH-GGZ bespreken wat de beste opties zijn.

Uw zorgverzekeraar vergoedt deze gesprekken, zonder dat uw eigen risico hierbij wordt aangesproken. Deze zorg is alleen niet onbeperkt.

Op dit moment is er helaas een lange wachttijd bij onze POH-GGZ.

De praktijk

Huisartsenpraktijk de Componist is een opleidingspraktijk.  Er zijn opleidingsmogelijkheden voor doktersassistentes, basisartsen en huisartsen. Doktersassistentes die bij ons stage lopen krijgen begeleiding van een ervaren assistente. Wisselend worden er stages gevolgd door co-assistenten. Dit zijn medisch studenten die bijna klaar zijn met hun artsexamen en daarvoor een stage van 6 weken in de huisartspraktijk lopen. Zij zijn nog geen volwaardig arts maar worden intensief begeleid door een huisarts. U kunt hen treffen bij dokter Brouwer.
Permanent zijn er huisartsen in opleiding (AIOS=artsen in opleiding tot specialist) aanwezig in de praktijk. Dit zijn volwaardige bevoegde artsen die in een drie-jarige opleiding worden opgeleid tot huisarts. Zij werken een jaar in onze praktijk en worden begeleid door dokter Blommestein of dokter Van der Helm.

Huisartsenpraktijk de Componist heeft een NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)-praktijkaccreditering. Dit kwaliteitskeurmerk laat zien dat de praktijk actief werkt aan het verbeteren van de kwaliteit. Voor meer informatie klik hier.

Huisartsenpraktijk de Componist heeft een NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)-praktijkaccreditering. Dit kwaliteitskeurmerk laat zien dat de praktijk actief werkt aan het verbeteren van de kwaliteit. Voor meer informatie klik hier.

Ter voorbereiding

Afspraak maken

Via patiëntenportaal

U kunt online een afspraak bij uw huisarts inplannen.

Telefonisch

Bereikbaar van 8.00 – 17.00 uur op telefoonnummer: 030 – 607 67 60
keuze 3. 

Tussen 10.00 en 11.00 uur en tussen 12.30-14.00 uur zijn wij telefonisch alleen voor medische spoedgevallen bereikbaar.

Als u door uw ziekte niet in staat bent naar de praktijk te komen, kan de huisarts bij u op visite komen. Een visite aanvragen kan in de ochtend tot 10.00 uur. Als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat beter doen. Op de praktijk kan de huisarts u beter onderzoeken en sneller helpen.

Als u belt naar de praktijk stellen de assistenten u een aantal vragen. Zij doen dit om de urgentie van uw hulpvraag vast te stellen. Een heleboel hulpvragen kunnen de assistenten zelf afhandelen, bijvoorbeeld door advies te geven. Zij zijn hiervoor opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold. 

Als u belt naar de praktijk stellen de assistenten u een aantal vragen. Zij doen dit om de urgentie van uw hulpvraag vast te stellen. Een heleboel hulpvragen kunnen de assistenten zelf afhandelen, bijvoorbeeld door advies te geven. Zij zijn hiervoor opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold. 

Herhaalrecept aanvragen

U kunt op verschillende manieren uw herhaalrecept aanvragen. U herhaalmedicatie ligt na 2 werkdagen klaar bij de apotheek.

Vanwege de wet op privacy is het aanvragen van herhaalrecepten via het bestelformulier niet meer mogelijk. We raden u aan om gebruik te maken van het patiëntportaal.

Via patiëntenportaal

U kunt uw herhaalrecept via het patiëntportaal aanvragen.

Inleveren lege doosjes

U kunt uw lege doosje(s) deponeren in de brievenbus van de huisartsenpraktijk.

Telefonisch

Bereikbaar van 8.00 – 17.00 uur op telefoonnummer: 030 – 607 67 60 keuze 2

Voor patiënten die geen gebruik willen (of kunnen) maken van de mogelijkheid tot digitaal (dus via de website) aanvragen van (herhaal)recepten blijft de mogelijkheid bestaan om telefonisch een herhaalrecept aan te vragen.

Chat

Via patiëntenportaal

Als u een chat start, krijgt u binnen 1 werkdag antwoord, meestal sneller.
Een chat is niet geschikt voor spoedeisende zaken.

Start een chat via het patientenportaal.

E-consulten zijn met de komst van de chat niet meer actief.

Labuitslagen

Patiënten dienen zelf contact voor labuitslagen op te nemen, tenzij de huisarts nadrukkelijk iets anders heeft afgesproken.

Voor uitslagen van onderzoek, zoals bloedonderzoek en röntgenfoto’s kunt u meestal na 3 werkdagen contact met de doktersassistente opnemen. De uitslagen worden na binnenkomst door de huisarts van commentaar voorzien. Dit commentaar wordt door de assistente met u besproken.

Via het patiëntportaal zijn de Saltro labuitslagen na 18.00 uur zichtbaar maar beoordeling van de uitslag door de huisarts is niet altijd binnen 1 werkdag mogelijk.

Via patiëntenportaal

Via het patiëntportaal zijn de Saltro labuitslagen na 18.00 uur zichtbaar. Beoordeling door de huisarts is niet altijd binnen 1 werkdag mogelijk.

In-uitschrijven / Privacy / Toestemming

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Huisartsenpraktijk de Componist.

Mensen die woonachtig zijn in het gebied binnen de blauwe lijn van deze plattegrond zijn van harte welkom in onze praktijk.

Om u in te schrijven kunt u langskomen aan de balie van onze huisartsenpraktijk. U krijgt dan alvast een indruk van de praktijk. U bent iedere werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur welkom.

Indien u zich wilt inschrijven verzoeken wij u dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Daarnaast is een kopie van uw legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs) en van uw verzekeringspapieren nodig voor uw inschrijving. Alvast hartelijke dank en tot ziens.

Schrijft u zich bij ons uit omdat u naar een andere huisarts gaat? Neem dan via telefoonmail of het portaal contact met ons op voor toestemming om uw dossier over te dragen naar uw nieuwe huisarts.

Zonder uw toestemming kunnen wij uw dossier niet overdragen.

Thanks for your interest in general practice de Componist.

If you wish to register, we’ll ask you to fill in this form and bring it to us with copy of identity and insurance card.

If you want to deregister due to a relocation, for example, you can send this form to us. All adult members of the group must give this permission, this can also be done by written authorization.
 
Deregistration is carried out in accordance with the guidelines of the KNMG: www.knmg.nl

Privacybeleid volgens de AVG

In Huisartsenpraktijk de Componist kunnen diverse persoonsgegevens van u worden verwerkt. Dit is noodzakelijk om u medisch goed te kunnen behandelen. Ook zijn persoonsgegevens nodig voor het financieel afhandelen van een behandeling.
 

De praktijk behandelt en beschermt uw gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe privacywet geldt vanaf 25 mei 2018. Lees meer in onze privacyverklaring.

 

Huisartsenpraktijk de Componist doet mee aan het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijk onderzoek door het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Het Nivel kent een zeer strikt privacybeleid en ontvangt van de praktijk geen informatie waarmee patiënten direct geïdentificeerd kunnen worden. Patiënten kunnen meer informatie opvragen en ook een eventuele bezwaar laten registreren. Meer informatie kunt u vinden op de website van Nivel Zorgregistraties eerste lijn: www.nivel.nl/zorgregistraties en voor de privacybescherming: www.nivel.nl/nl/over-het-nivel/privacyverklaring-nivel.

Als u klachten of complimenten heeft over de wijze waarop wij uw gegevens behandelen, neemt u dan contact op met onze functionaris voor de gegevensbescherming de heer J. Janssen via klacht.fg@protonmail.com. Mocht u er met onze functionaris voor de gegevensbescherming niet uitkomen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Uw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Alleen als u dat goed vindt.

Uw huisarts en apotheek kunnen uw medische gegevens delen met andere zorgverleners. Bijvoorbeeld als een andere arts of apotheek uw medische gegevens nodig heeft om u snel, goed en veilig te helpen.

Op de website van VZVZ leest u meer over het delen van medische gegevens met ander zorgverleners.

Klik hier voor het geven van toestemming.

Een klacht of compliment

Een klacht? Bespreek uw onvrede met uw huisarts. 

Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de betreffende huisarts of praktijkmedewerker of wanneer u dit niet prettig vindt met de medewerker kwaliteit van de Huisartsenpraktijk. U kunt hiervoor mailen naar klachten@decomponist.nl

De Huisartsenpraktijk is voor een meer formele afhandeling van klachten aangesloten bij de SKGE. Dit is de Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg. Op de website van de SKGE leest u wat de SKGE voor u kan betekenen als u een klacht heeft over de zorg.

Wilt u graag een compliment geven aan medewerkers of wilt u ze bedanken? U kunt dit hier doorgeven.