Contact

Gezondheidshuis de Componist
Diepenbrocklaan 1-7
3438 XZ Nieuwegein

De wijkverpleging en leerteam zit op de 2e verdieping, ruimte 2.1. Het MGT zit in ruimte 2.2.

Wilt u langskomen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak.
Ook voor inlichten over de zorgverlening kunt u bellen naar het teamtelefoonnummer.

Teamtelefoon Wijkverpleging Nieuwegein Noord: 06-20261427
Teamtelefoon Leerteam: 06-13269446
Telefonisch contact Mobiel Geriatrisch Team via het secretariaat: 030-6089880

Welkom bij ZorgSpectrum

‘Samen is een van onze kernwaarden. En sámen met de andere zorgaanbieders in de Componist kunnen wij veel voor u betekenen. We zijn er dan ook trots op in dit gezondheidshuis gehuisvest te zijn. U kunt hier 3 van onze disciplines vinden:

  • Wijkverpleging
  • Mobiel Geriatrisch Team (MGT)
  • Leerteam

Wijkverpleging

Woont u zelfstandig en bent u net geopereerd, herstelt u na een ongeval / aandoening, of heeft u een kwetsbare gezondheid die kan veranderen? Dan kunt u verpleegkundige zorg nodig hebben. Het wijkverpleegkundig team geeft u persoonlijke verzorging en medisch-verpleegkundige zorg, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Het team is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen.
In de nacht wordt u te woord gestaan door de Avond-Nacht-Weekend coördinator. Die kan u ondersteunen bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, wondverzorging, katheterzorg of het innemen van medicijnen. Doordat we in een klein team werken, is er altijd persoonlijk contact. De wijkverpleegkundige leert u ook om bepaalde handelingen zelf te doen, zoals het controleren van uw bloedsuiker of injecteren. De wijkverpleegkundige is een bekend gezicht in de wijk en zij helpt u uw zelfredzaamheid te vergroten.

Mobiel Geriatrisch Team (MGT)

De casemanager begeleidt mensen dementie en/of andere complexe ziektebeelden. Zij werken binnen ZorgSpectrum binnen het Mobiel Geriatrisch Team en hebben dan een belangrijk rol in ziekte- en zorgdiagnostiek, en het opstellen van een multidisciplinair zorg- en behandelplan. Dit in nauwe samenwerking met de huisarts.
Zij bieden daarnaast begeleiding en ondersteuning van de mantelzorger, op het gebied van persoonlijke verwerking en het leren omgaan met dementie. Zij zijn de spil als het gaat om afstemming en samenwerking tussen de zorgverleners zodat dit u ontlast.

Leerteam

In het leerteam werken studenten van MBO- en HBO Verpleegkunde van het ROC en de Hogeschool Utrecht in tweetal in de wijk onder supervisie van een zorgprofessional van ZorgSpectrum. De samenwerking met de Hogeschool en het ROC geeft ook samenwerking op integrale thema’s zoals preventie en toekomstbestendige zorg.
En hoe mooi dat deze studenten direct in een “samen-constructie” zoals in de Componist worden uitgedaagd om gedegen samen te werken!