Welzijn en activiteiten

Gezondheid is een breed begrip. Het gaat om lichamelijk, geestelijk én sociaal welbevinden. Bij Movactor staat het welzijn van inwoners centraal.

Contact met mensen, helpen in de buurt of goed eten hebben een positief effect op mensen. Dit zijn dan ook precies de activiteiten die wij met elkaar organiseren op onze buurtpleinen. Want samen eten, koken, wandelen (en nog veel meer) versterken sociale contacten, gaan eenzaamheid tegen en bevorderen zingeving. En dat heeft weer effect op je gezondheid!

Buurtplein De Componist

Buurtplein de Componist is echt voor en door de buurt. Inwoners organiseren er zelf activiteiten of werken vanaf het buurtplein aan de leefbaarheid in de wijk. Je kunt er terecht met vragen, bijvoorbeeld over vrijwilligerswerk of over voorzieningen in de buurt.

  • Samen eten of koffiedrinken
  • Spelletjes doen
  • Leren omgaan met de computer of tablet
  • Activiteiten om lekker te bewegen
  • Taal en ontmoeting

Buurtlocatie de Bibliotheek Nieuwegein
De Bibliotheek Nieuwegein heeft op buurtplein de Componist een buurtlocatie. Hier kun je (gereserveerde) boeken ophalen en weer terugbrengen.

Loop gezellig bij ons binnen. Je vindt buurtplein de Componist op de begane grond.

Contact

Buurtplein de Componist
Diepenbrocklaan 1-3
3438 XZ Nieuwegein
030 – 442 00 03
Femke van Vliet
06 – 13 96 85 46

Openingstijden

Maandag 09.00 tot 13.00
Dinsdag 09.00 tot 17.00
Woensdag 09.00 tot 17.00
Donderdag 09.00 tot 17.00
Vrijdag 09.00 tot 17.00

Activiteiten voor inwoners

Bekijk hier de Activiteitenkalender.

Over Movactor

Wij zijn Movactor: dé welzijnsorganisatie van Nieuwegein. We moedigen kinderen, jongeren en volwassenen aan om vanuit hun talent bij te dragen aan de samenleving. Wij ondersteunen jullie als dat nodig is! In het maken van keuzes, het leggen van contacten en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.  

Een betekenisvol leven vinden wij erg belangrijk. Daarom investeren we met al onze activiteiten maximaal in de kracht van inwoners. We hebben veel kennis en ervaring in huis en met ons grote netwerk van inwoners en organisaties werken we actief samen. Zo bouwen we met elkaar aan een sterke en veerkrachtige samenleving.

Want hoe meer mensen meedoen, hoe sterker onze samenleving

Contact Movactor

Stadsplein 1a
3431 LZ Nieuwegein
030 – 603 37 48
info@movactor.nl

Meer informatie

Wil je meer weten over ons werk, de activiteiten en de buurtpleinen in Nieuwegein?

Kijk op www.movactor.nl