Contact

Merweplein 1
3432 GN Nieuwegein

SportID is elke donderdag te vinden op het buurtplein van Gezondheidshuis de Componist

Al het sport- en beweegaanbod in Nieuwegein op één plek

Benieuwd welke sportactiviteiten of -clubs er in Nieuwegein zijn, wil je weer beginnen met sporten of nieuwsgierig naar andere sporten maar weet je niet zo goed welke sport je wilt uitproberen?

Op mijnsportid.nl kun je zoeken naar welke sport bij jou past, welke clubs daar bij jou in de buurt bij horen en vind je nog meer informatie over het sport- en beweegactiviteiten in Nieuwegein.

Lijfstyle

EMC Nieuwegein participeert in diverse netwerkgroepen. Een van de netwerkgroepen is Lijfstyle: een samenwerking tussen de gemeente NieuwegeinSportID Nieuwegein, de vier gezondheidscentra, MOvactor, bibliotheek De Tweede Verdieping en SurPlus.

Het programma van de netwerkgroep Lijfstyle is gericht op het collectief en individueel ondersteunen van gezondheid en veerkracht, waarbij de focus ligt op meer bewegen, gezonde voeding, gezond gewicht en mentale fitheid. Binnen het Lijfstyle programma organiseren we gezondheidsevents en ontwikkelen we nieuwe programma’s. Bijvoorbeeld om de veerkracht van bepaalde doelgroepen te versterken.

Buurtsportcoaches gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

SportID Nieuwegein wil inwoners van Nieuwegein structureel in beweging krijgen. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we sport– en beweegactiviteiten in Nieuwegein, in opdracht van de gemeente en in samenwerking met partners. De buurtsportcoaches zorgen voor een brug tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs. Daarnaast helpen we inwoners een passende sport- en/of beweegactiviteit te vinden. Wij stellen ons graag even voor.

CAROLINE VAN DER HELM

Hoi ik ben Caroline, 32 jaar en ik ben als buurtsportcoach van SportID actief in de wijken Stadscentrum, Merwestein en Doorslag. Daarbij hou ik me ook bezig met het ontwikkelen en organiseren van activiteiten voor iedereen vanaf 55 jaar.

Als buurtsportcoach is het mijn doel om iedereen zo lang mogelijk fit en vitaal te houden doormiddel van bewegen. Het is belangrijk dat je een sportactiviteit vindt wat je echt leuk vindt en waar je plezier in hebt. Hier wil ik je dan ook graag bij helpen!

Heb je vragen over wat voor sporten er zijn in Nieuwegein, wat voor sport er bij jou past of wil je graag een bepaalde sportactiviteit zien in Nieuwegein? Neem dan contact met mij op door te mailen naar c.vanderhelm@merwestein.nl