Goed voorbereid op reis

GOED VOORBEREID OP REIS: Uw medicijn kan gezien worden als drugs!

Slaappillen, sterke pijnstillers en ADHD- en kalmeringsmiddelen mogen niet zomaar de grens over. U heeft hiervoor een medicijnverklaring nodig. Anders denkt de douane straks dat u drugs bij zich heeft.

Wij kunnen u helpen bij een goede vakantievoorbereiding.

Of u een medicijnverklaring nodig heeft, hangt af van het medicijn, het land waar u naar toe gaat en hoe lang u reist. Beantwoord deze vragen en u krijgt advies over de benodigde medicijnverklaring. Het kost minimaal twee weken om de juiste verklaring te krijgen. Begin dus op tijd!

Medicijnpaspoort

In uw medicijnpaspoort staan alle gegevens over uw medicatie en andere zaken, zoals allergieën. Handig tijdens een bezoek aan de dokter of apotheek op uw reisbestemming. Wij printen uw medicijnpaspoort graag voor u uit. Let op, dit is geen geldig reisdocument voor de douane.

Voldoende medicijnen

Kom tijdens uw vakantie niet zonder medicijnen te zitten. Neem voldoende medicijnen mee voor uw vakantie, en voor de week erna. Controleer uw medicijnvoorraad ruim voor vertrek. En bestel ze op tijd.

Veilig in de zon

Sommige medicijnen kunnen u overgevoelig maken voor zonlicht. Met als mogelijk gevolg: uitslag, jeuk of verkleuring van de huid. Of flinke verbranding. Wij kunnen u vertellen of u met uw medicijn moet opletten in de zon.

Bewaren van medicijnen

Hoge en lage temperaturen kunnen effect hebben op de werking van uw medicijnen. De kwaliteit kan dan achteruit gaan waardoor ze minder goed hun werk doen.

Wij vertellen u graag hoe u uw medicijn het beste bewaart, ook in de auto of het vliegtuig.

Klik hier voor meer reistips.