ZorgSpectrum zet de samenwerking met de Componist voort!

We zetten de bloeiende samenwerking met de Componist voort!

In februari 2023 begon ons gezamenlijke avontuur: collega’s Brenda Meijers en Martine A. gingen, naast hun werk als praktijkverpleegkundige bij ZorgSpectrum, aan de slag als praktijkondersteuner van de huisarts (POH) bij Huisartsenpraktijk de Componist in Nieuwegein. Dit is zo’n succes gebleken dat we na een jaar experimenteren en ervaringen opdoen de contracten hebben verlengd!

Het werk van de praktijkverpleegkundige en van de POH heeft veel overeenkomsten. Bovendien zijn (of worden) veel mensen die bij de praktijkondersteuner van de huisarts komen ook klant bij ZorgSpectrum. Het was dan ook een logische stap om de handen ineen te slaan toen de Componist op zoek was naar uitbreiding van het team praktijkondersteuners.

We hebben de samenwerking vorig jaar bekrachtigd met het planten van een hazelnootboom in de achtertuin van de Componist. Na een onwennige periode (nieuwe systemen, nieuwe werkwijze, nieuwe afspraken) gaat het nu goed met de samenwerking én het boompje. Brenda en Martine voelen zich als een vis in het water in hun mooie combibaan, de huisartsen zijn erg blij met de ondersteuning en burgers in Nieuwegein zijn content met de betrokkenheid door de POH. En ook voor ZorgSpectrum is de samenwerking heel waardevol.

De kruisbestuiving is heel goed gelukt en dus geloven we heilig in een bloeiende hazelnootboom als symbool van deze bloeiende samenwerking.